Hoe werkt lasergamen

Lasergamen wordt ingepland en gespeeld in vaste blokken van 30 minuten. Dit is inclusief verzamelen, teams formeren, bekijken instructiefilm, lasergame pakken aandoen, na de lasergame (ronde) pakken terughangen, scorekaarten ontvangen en gezamenlijk bespreken.
Lasergamen wordt gezien als een sportieve, spannende en bovendien leuke entertainment activiteit waarbij je je goed moet blijven concentreren wil je punten scoren. Dankzij een sterk competitief element in combinatie met veilige lasers, is het lasergamen een onvergetelijke ervaring voor iedere leeftijdscategorie. Het is een soort moderne vorm van “tikkertje en verstoppertje” spelen of een live game-spel waarbij echt actie moet worden ondernomen i.p.v. passief achter een computer zitten spelen en scoren.

Het spel begint in de INSTRUCTION ROOM, waar het spel duidelijk wordt uitgelegd, de briefing. Na de briefing verwelkomen wij de spelers in de PAKRUIMTE, waar elke speler een Laser-Pak/harnas met een ongevaarlijke Laser-Gun toegewezen krijgt. Elk pak heeft een eigen nummer, dat overeenkomt met het nummer van de scoresheet die je na het spel ontvangt. Op het Laser-Pak bevinden zich verlichte trefpunten (op de borst, op beide schouders, op de rug en op de Gun) die registreren wanneer je geraakt bent.

Na de speluitleg begeven de spelers zich in de arena, een labyrint gevuld met geluids-, licht- en rookeffecten, waar de strijd begint.
Het is de bedoeling om zelf zoveel mogelijk tegenspelers te raken en daarbij zelf zo weinig mogelijk geraakt te worden. Word je geraakt dan beginnen de lampjes op je pak te knipperen en ben je gedurende een aantal seconden uitgeschakeld. Gedurende deze tijd kun je niet meer schieten maar kun je zelf ook niet meer geraakt worden. Daarna kun je gewoon weer verder spelen.

Op het einde van het spel, maakt je pak een geluid en zegt ‘Game Over’. Keer dan terug naar de PAKRUIMTE , hang je pak op de juiste plaats terug en onthoud je paknummer. Na enkele minuten krijg je dan je persoonlijke scoresheet aan onze gezellige bar. In totaal ben je zo’n 30 minuten per spel in touw.

Er zijn 2 manieren om het spel te spelen, namelijk Solo of Team

Solo

Alle spelers hebben dezelfde kleur pak-verlichting en iedereen is je tegenstander. Elke treffer levert je punten op. Word je zelf geraakt dan verlies je punten.

Team

Hier speelt de ene kleur tegen de andere kleur pakken. Raak je iemand van het andere team dan verdien je punten. Word je zelf geraakt dan verlies je punten. Raak je per ongeluk een teamgenoot dan verlies je ook punten. Wordt jij echter door een teamgenoot geraakt dan verlies je geen punten, je teamgenoot wel etc.

Spelregels

– De arena wordt geopend voor minimaal 10 personen per game.
– Ben je met minder dan 10 personen, dan zullen we je als groep naast een andere groep plaatsen.
– Maximale groepsgrootte per heat/ronde is 20 personen
– Graag 10 minuten voor aanvang van de battle aanwezig zijn, anders bestaat de kans dat je niet meer kan spelen
– Houd rekening met gepaste kleding (geen pumps, geen ‘zondagse’ kleding, geen witte kleding)
– Rollerskates of roller schoenen (schoenen met wieltjes) zijn VERBODEN
– Deelnemers zijn minimaal 1,30 m lang
– Leeftijd vanaf 7 jaar
– Niet rennen en klimmen
– Geen lichamelijk contact met andere spelers
– Niet kruipen
– Niet eten of drinken tijdens het spel en buiten het restaurant
– Eigen meegebrachte consumpties zijn niet toegestaan
– Gebruik van mobiele telefoons is verboden
– Geen deuren openen in de speelruimte tijdens spel (uitgezonderd in noodsituaties)
– Volg altijd de instructies op van het personeel